Nieuws

Activiteiten Winter 2019 - 2020

07-12-19

Deze winter komen de ruilkringers weer bij elkaar bij diverse activiteiten die de leden zelf organiseren.

En naast gezelligheid worden er ook noabers verdiend.

H. nodigt graag mensen bij haart huis uit om mee te eten met haar Donkere dagen Diner.
A. leert ons graag hoe je lekker duitse koekjes kan bakken: De Weinachtsbäckerei.
M. organiseert een hightea waar de leden gevraagd worden lekkernijen mee te nemen .  K. gaat bijvoorbeeld koolhydraatarme koekjes maken.

​K(l)etscafe in Juli.

10-06-19
Op zondag 7 juli is ons volgende k(l)etscafe. Dit wordt gecombineerd met een ruilmarkt. In de tuin van ruilkringer M. is er voldoende plek (10 bij 20 meter). Neem mee wat je kwijt wil.  Zelfgemaakte etenswaren zijn ook van harte welkom na overleg. Voor thee en koffie wordt gezorgd. Er zijn gezelschapsspelletjes aanwezig en frisdrank. En de gastvrouwe bakt scones.

De middag start om 15.00 uur en het einde is ongeveer een uur of negen.

Stuur een mail voor meer informatie en het adres waar je kennis met ons kan maken.

Sfeerimpressie Lente 2019

27-05-19
kLetscafé
Het kLetscafé in maart was een succes ondanks dat er een paar mensen konden komen. Je leert elkaar beter kennen en je vraagt sneller iemand om bij je thuis wat te komen doen.

Reactie van J: Ik vond het erg prettig het kLetscafe bij mij thuis te hebben. Er  bleef wel wat soep over maar de gesprekken had ik niet willen missen. Ook met het kleine clubje werd geruild en aan de cursus mayonaise maken kwamen we niet toe.

Forum
Op ons forum lezen we dat H. heel blij is met A: Door mijn gekneusde ribben kon ik een te lang uitgesteld werkje niet meer doen....onkruid en grasjes tussen de steentjes van mijn tuin verwijderen! Wat ben ik blij met A. die dit voor me heeft gedaan en mijn lidmaatschap van de Ruilkring!  

Wandelen
Ook ontstond er een wandelgroep na de oproep: Wie vindt het leuk om in de ochtend te wandelen? Hoeft niet ver, maar gewoon even lekker in het park of natuurgebied! 


 

Infostand en kunstzinnige recycling workshop Culturele zondag 30-9

30-09-18

Zondagmiddag 30 september verzorgt de Ruilkring Enschede een info stand naar aanleiding van het Alternative Finance Festival. Dit is een landelijk initiatief nav de financiële crisis. (Vind al eerder plaats, wij haken daar 2 weken later op in). Het festival wil oplossingen en alternatieven in het zonnetje zetten en zichtbaar maken wat er in Nederland al allemaal gebeurt. Ruilkring Enschede is zondagmiddag 30 september vanaf 12.00 tot 17.00 te vinden in de binnenstad van Enschede tijdens de Culturele opening van het seizoen. We verzorgen een workshop daarbij met recyclen van gebruiksvoorwerpen tot kunst. Dit met mmv kunstenares Katinka Hamming. Zij is insectenkunstenares. Neem bv een oud bord of een klomp mee. Er zijn sjablonen en verf aanwezig. Leden gratis, niet-leden €2,50. Een leuke manier om makkelijk in gesprek te komen over alternatieven om met geld, goederen en diensten om te springen. Tot zondag 30 september in de binnenstad van Enschede! Kijk ook eens op www.ruilkring-enschede.nl

Workshop "recycle tot kunst" op de Culturele zondag

30-09-18

Zondagmiddag 30 september was de Ruilkring aanwezig met een gezellig ingerichte tent op de Culturele zondag op de oude Markt in Enschede. We hebben veel reclame gemaakt voor onze Ruilhandel. Er was een workshop " recycle tot kunst". Het was heerlijk buiten en er kwamen heel wat leuke reacties op de Ruilkring tent.